Leer het zelf! Gratis software en gratis cursus.

Drupal is een gratis, kant en klaar pakket. Bezoek drupal8.support voor de theorie en freewebsite.academy voor een oefeningenreeks in 15 stappen.

Veel bedrijven zijn aan het overstappen naar Drupal, zeker omdat er nu een nieuwe versie gemaakt werd. Doe zoals Telenet, VRT, Vier, Het Louvre, Studio Brussel, VUB, Harvard, De Telegraaf, RTL nieuws, ... en ja ook het Witte Huis.. Klik hier voor een uitgebreide lijst. Maar ook om een simpele site te maken is Drupal geschikt.

Leer het zelf. Het kan, ik heb het ook zo gedaan en volgens mijn vrouw ben ik niet van de rapste...

Klik hier voor de gratis testomgeving.

Drupal is een gratis CMS (Content Management System). Een soort IKEA keukensysteem, maar dan om websites te maken. WordPress en Joomla zijn ook CMS'sen. Drupal is echter de meest gesofisticeerde software om knappe websites te maken. Een site voor de huis-en tuingebruiker tot en met zeer complexe sites en webshops. Drupal kan het aan...De nieuwe Drupal 8 versie zal dé CMS worden in de toekomst. Op deze planeet zijn er duizenden programmeurs bezig om dit topproduct op een uitzonderlijk hoog niveau te houden. Zie drupal.org

Werkwijze:

  • Je krijgt bij ons een tijdelijke, gratis hosting waar je alles kunt uittesten. Er zal reeds een Drupal geïnstalleerd staan. Vraag het via het contactformulier. Ga maar eens naar de testomgeving...
  • Je volgt het stappen plan zoals op freewebsite.academy. De theorie staat op drupal.org en ook op drupal8.support, onze theorie site. Dit staat open voor iedereen.
  • Na een zekere tijd ga je zelf een hosting aanvragen bij een provider naar keuze en je start dan met je nieuwe site.

Als je het niet zitten om het zelf te leren..

  1. Nu en dan zijn er Drupal café sessies in Lokeren. Een losse bijeenkomst met een hoofdonderwerp en daarnaast ook uitwisseling van kennis en ideeën. Blijf op de hoogte via Facebook.
  2. Vraag hulp aan bij Drupal in 15 steps Men voorziet in een uitgebreide handleiding en video's.
  3. Volg les aan een CVO. Ikzelf geef les aan PCVO Scheldeland.  (een Drupal site natuurlijk) Er zijn gewone cursussen (50 lessen), intensieve cursussen (17 lessen) én snelcursussen (4 zaterdagen)
  4. Als dit niet binnen je mogelijkheden ligt, kan je nog je site door ons laten maken. Er zijn ook opleidingen enkel om met je site te leren werken zonder hem zelf te maken. Wij hebben ervaring in simpele tot zeer complexe sites, inclusief webshops.

Grafisch aspect

Een knappe site heeft ook knappe foto's en een mooi grafisch ontwerp. Voor dit laatste zorgt Drupal. Je hebt keuze uit honderden kant en klare opmaak thema's. Voor de foto's moet je zelf zorgen.

Open Source

Drupal is Open Source. Dit betekent niet alleen dat het programma gratis is, maar dat ook de broncode wordt opengesteld voor het publiek. Zo kan iedereen die dit wil, mee sleutelen aan Drupal om het een beter product te maken. Oorspronkelijk werd het door Dries Buytaert gemaakt. Een Antwerpenaar.... Zijn bedrijf Acquia is intussen beursgenoteerd in de VS met aandeelhouders zoals Microsoft, Google,..  Het bedrijf maakt sites op maat. Zaken die afwijken van de normale Drupal versies.

Professoren, studenten, vrijwilligers,... én programmeurs vanuit de privé werken er aan mee.

Programmeurs doen dat voor het bedrijf waarvoor ze werken en worden daar door het bedrijf voor betaald. Omdat ze echter niet vanaf nul moeten starten en slechts een stukje willen toevoegen aan de bestaande Drupal mogelijkheden, zijn ze verplicht om na een zekere tijd ook hun bijdrage publiek open te stellen. Zo krijg je natuurlijk een topproduct.

Vrijwilligers doen dit soms als visitekaartje om een goed betaalde job te kunnen krijgen. 

Wie ben ik?

dirk bernaertIk ben Dirk Bernaert, leerkracht verbonden aan het PCVO Scheldeland met vestigingen te Lokeren, Zele, Hamme, Beveren, Wetteren, Dendermonde, Buggenhout.

Samen met enkele collega's geef ik Drupal cursussen. Door mijn jarenlange ervaring en mijn goede relatie met ex-cursisten kan ik Drupal cursussen aanbieden op professioneel niveau.

Mijn vorige Drupal  7 cursus op www.drupalcursus.be is uitgegroeid tot een referentie in het Nederlandstalige gebied. Het blijft een naslagwerk aangezien nog niet alles naar Drupal 8 werd omgezet.

Ik stimuleer de geïnteresseerden om zelf alles te leren over het maken en beheren van hun site om zo onafhankelijk te blijven en kosten te besparen. Indien nodig maak ik ook kant en klare sites. Daar is altijd een opleiding bij.

Dirk Bernaert

BTW 0721 173 719

Maak dat de mensen je vinden...

Maak dat de mensen je vinden...

Zoekmachines

SEO (Search Engine Optimalization) is een geleerd woord om weer te geven dat je site moet voldoen aan bepaalde voorwaarden om door zoekmachines zoals Google vlot gevonden te worden. Je leert tot in detail hoe je dit in Drupal moet doen. Als je Drupal cursus intikt bij Google ga je me altijd in de top 5 vinden...